De Hoogte

De Hoogte

Adres: Jacobslaan 30; 3852 NC Ermelo

Bewoners: Zoek in de stamboom op de nakomelingen van Arend van Leeuwen

Geschiedenis:

Nan van Leeuwen-Vos schreef in 1947 het volgende:

“Op de Hoogte” is in 1904 of 1906 gebouwd door mijn moeder (W.J.Vos-Jongeneel) . Dit huis werd geregeld verhuurd tot wij het in 1922 als “vaste” woning huurden.
De omgeving werd verfraaid en geregeld wat ontboscht, de vele berken die ijl en te veeltallig aan de voorzijde stonden, het akkermaalshout en enkele eiken die aan de noordkant op het huis afkwamen – verwijderd. De helling kreeg gras en een trapje, de waranda klimop.

In 1931 ontstond brand in de huiskamer doordat de schoorsteen, een pijp achter een hoten beschot, niet goed gesteld was. De hoek van de kamer + wand van de blauwe kamer brandden uit. Doordat de schoorsteen met zakken gestopt werd, alles afgesloten werd, doofde het vuur snel, ging in rook over die onder het dak geperst door alle wanden drong, zoodat alle wanden zwart zagen. Het huis werd niet alleeen opgeknapt, maar ook verfraaid, de huiskamer kreeg zijn limba triplex bekleeding en buffet en natuursteenenhaard, de waranda werd uitgebreid aan de zuidkant.

In 1946 besloten wij voor goed naar Groevenbeek te gaan. Het huis werd voor vaste bewoning verbouwd, aan de achterzijde werd 2½ meter aangebouwd, de keuken van de Z.O. zijde naar de N.O. zijde verplaatst, een ruime slaapkamer nam de ruimte van de oude keuken + bad/douche/kamer in. Vestibule, W.C. en badkamer aangebouwd. Een steenen vloer bedekt de vroegere houten gang”.

Reacties zijn gesloten.