Anne van Leeuwen heeft verschillende dieren vastgelegd met zijn wildcamera. De filmpjes zijn hieronder te bekijken (inclusief nieuwe filmpjes van eind mei / begin juni):
De vos is op zoek naar wat lekkers opgeprikt op de tak.
Een keiler, mannetjes wild zwijn, te herkennen aan zijn omhoog staande hoektanden.
De meest bijzondere waarneming, een bunzing in de tuin van de Hoogte. De bunzing is te herkennen aan het ‘lichte masker’ rond de ogen. In tegenstelling tot de boommarter leeft de bunzing op de grond. De bunzing is niet eerder waargenomen op Nieuw Groevenbeek.
Een reebokje knabbelt aan de bosbes bij de Selindelaan. Vooral in de winter is dit een nuttige voedingsbron voor wild.
Bij edelherten hebben alleen de herten een gewei, de hindes niet. Het gewei wordt ieder voorjaar afgeworpen en vrijwel direct begint de groei van het bot en wordt het nieuwe gewei gevormd, het bastgewei, zoals te zien op het filmpje. Het bot is nog omgeven door een zachte grijsbehaarde huid.
Edelherten komen ’s nachts meer tevoorschijn en profiteren van het malse gras op de weilanden van Nieuw Groevenbeek. Ze springen met gemak over de afrastering. Bij de leemkuil komen ze water drinken en komen ze reeën en wilde zwijnen tegen. Buiten Nieuw Groevenbeek komen edelherten in grotere aantallen in kuddes voor.
Een reekalfje.
En een reekalfje met moeder. De reekalfjes zijn nog erg kwetsbaar, dus laat zeker in deze tijd je hond aan de lijn!
3 wilde zwijnen, 11 biggetjes (?) en 1 wilde eend bij de Leemkuil. Uit de cameraval blijkt dat de zwijnen lang niet elke nacht langs komen.
Een plassende vos laat een geurspoor achter op de boomstronk.
En een boommarter komt even snuffelen. Boommarters profiteren van de toename van dood en oud hout op Groevenbeek. Ze hebben vaak meerdere holen in de bomen.