Klik op de lanen voor uitleg
Op deze kaart worden de lanen getoond die op Groevenbeek in 1850 aanwezig waren. De meeste lanen zijn ook rond deze tijd aangelegd. Een gedeelte van de lanen is verdwenen.

Jacobslaan

De Jacobslaan is vernoemd naar Mr. Jacob van Hall (1759 – 1859) mede eigenaar Groevenbeek sinds 1846. Het is de enige rechte laan die op Nieuw Groevenbeek is aangelegd.
Selindelaan
Sophie Johanna Selinde de Jongh (1809 – 1899), echtgenote van Jacob Hendrik van Schermbeek, lid van de maatschap Groevenbeek sinds 1854
Paulineberg

De enige grafheuvel op terrein van Nieuw Groevenbeek. Vernoemd naar Adelaide Pauline Florentine van Hall (1817-1901) echtgenote van Mr Otto Braet Bisdom van Cattenbroek mede eigenaar van de maatschap Groevenbeek sinds 1846.
Krakeling

Enige weg niet vernoemd naar een persoon. Vroeger een hoofdstructuur, nu verdwenen of moeilijk te herkennen.
Johannalaan
Vernoemd naar Johanna Petronella Tideman – van Hall (1806 – 1848), zusje van Margaretha en Pauline, half zusje van Jacob.
Marialaan en Mariaberg

Vernoemd naar Christina Maria (Marie) Cartier van Dissel – Jongeneel (1838-1899) dochter Jongeneel – van Hall. De Mariaberg is later verbasterd tot Marthaberg.
Mauritslaan
Vernoemd naar Maurits Cornelis Jongeneel (1843 – 1854) jongste zoon van Jongeneel – van Hall. Maurits verongelukte als 11 jarig jongetje onder een houtstapel op de Jongeneelhoutwerf in Utrecht. Het gedeelte van de laan op Nieuw Groevenbeek is verdwenen.
Heerenlaan

De Heerenlaan is vernoemd naar de heren van de Maatschap, zoals P.M. Jongeneel. Gedeelte op Nieuw Groevenbeek is verdwenen.
Christinalaan met Christinaberg en Pietersberg

Vernoemd naar Catharina Christina (Christien) Zijdveld - Jongeneel (1836 -1911) oudste dochter van het echtpaar Jongeneel – van Hall.
Paulinelaan

Vernoemd naar Adelaïde Pauline Florentine van Hall (1817-1901) echtgenote van Mr Otto Braet Bisdom van Cattenbroek, mede eigenaar Groevenbeek sinds 1846. Bron foto: Museum Paulina Bisdom van Vliet te Haastrecht, reproductie door Arnold van Rheenen.
Johannesberg en Johanneslaan

Vernoemd naar Joannes Tideman (1807 – 1899), echtgenoot van Johanna van Hall
Florislaan

Vernoemd naar Floris Egbartus Vos (1841-1895) beheerder Groevenbeek na de dood van P.M. Jongeneel in 1875.
Christinalaan
Vernoemd naar Catharina Christina (Christien) Zijdveld - Jongeneel (1836 -1911) oudste dochter Jongeneel – van Hall
Nieuwelaan

Aangelegd als verbinding tussen de boerderij op Oud en Nieuw Groevenbeek. De naam Nieuwe Laan is later veranderd in Nieuwelaan.
Oudelaan

De oudste verbinding tussen Oud en Nieuw Groevenbeek. Oudelaan staat tegenwoordig bekend als Grintweg. En bij de post als Nieuwelaan. Het gedeelte op Oud Groevebeek is afgesloten.
Tollaan

De Tollaan is een van de oudste lanen op Nieuw Groevenbeek. De Tollaan/Jacobslaan komt uit op de voormalige Zuiderzeestraatweg, aangelegd in 1827 door koning Willem I. Hier werd tot 1899 tol geheven. De tolweg loopt door op Oud Groevenbeek.
(Oude) Arnhemse Karweg
De (Oude) Arnhemse Karweg is een eeuwenoude hanzeweg. De weg liep van Harderwijk via Ermelo, Stroe, Harskamp en Otterlo. Met de komst van de Zuiderzeestraatweg in 1827 werd deze route ter hoogte van Nieuw Groevenbeek minder belangrijk. De route van Harderwijk tot Arnhem is nog grotendeels in takt.
Schapendrift

Schapendrift is de verbinding tussen de Schaapskooi en de hei die vroeger net buiten Groevenbeek begon.
Christinaberg

Vernoemd naar Catharina Christina (Christien) Zijdveld - Jongeneel (1836 -1911) oudste dochter Jongeneel – van Hall.
Theresiaberg
Vernoemd naar Maria Theresia Marcella (1804-1896) echtgenote van Jacob van Hall, mede eigenaar Groevenbeek sinds 1846